Più Rosso IGT

kr 249,00

Druvsort: Merlot 50%, Cabernet Franc 20%, Cabernet Sauvignon 20%, Refosco 10%

En doftexplosion av röda frukter, lätt kanel och katrinplommon, smaken följer samma intryck av jordgubbar och röda bär. En mjuk eftersmak av läder och trä som ligger kvar länge i munnen.
Passar utmärkt till kötträtter och lagrade ostar.

Alkoholhat: 13,5%

Produktbeskrivning

Detta är ett vin som skapats för att utvecklas med tiden, med stor potential som kan lagras i 5 år för att visa sin högsta kvalitet. Lagras först 12 månader på ekfat innan lagrandet fortsätter på flaska i 6 månader.

Producent: Tenuta Santa Giuliana

Maurizio Varini bor i Villa del Conte, älskar vin och föredrar röda italienska viner av stor karaktär. Han utvecklade snart en passion för vinvärlden … och när viljan att vara en del av den inte längre kunde uppfyllas genom att bara dricka vinet, föddes idén:

göra ett vin själv, att dela med sig av …och göra det så bra som möjligt, och varför inte, … Più Rosso!! (Mer Rött!!)

Tenuta Santa Giuliana skulle bli en riktig vingård … och en vingård kan inte existera utan en agronom, Simone Pierazzo som kommer från samma trakt valdes ut för att vårda vingården. Più Rosso 2010 är husets Cuvée, som erhållits av vinrankorna i de exakta procentsatser som finns, och det var bara det första testet. Viljan att experimentera med olika procentsatser för att sammaställa vinet kommer vara mittpunkten under de kommande åren, för att öka potentialen i vingården och identifiera karaktären. Tills dess Più Rosso fortsätta att förvåna.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Più Rosso IGT”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Just nu uppdaterar vi vår hemsida & ehandel. Följ oss på Facebook för att ta del av alla spännande nyheter.