Il Medaglione Chardonnay IGT

kr 109,00

Druvsort: Chardonnay 80%, Malvasia 20%

Chardonnay av den karakteristiska halmgula färgen, med blommiga dofter och fruktiga toner av banan. Smaken är mjuk och balanserad, ett perfekt komplement till aptitretare och skaldjurpasta. Serveras vid 8-10°C.

Alkoholhalt 12,5%

12 i lager

Kategorier: , Taggar: , ,

Produktbeskrivning

Efter en kort maceration och en lätt pressning av druvorna dekanteras de vid låg temperatur, 10°C under ca 12 timmar. Därefter följer jäsningen vid kontrollerad temperatur (14-16°C) i behållare av rostfritt stål. Efter en lagring på ca 3 månader tappas det upp på flaska.

Producent: Leone De Castris

På nordvästra Salentohalvön, i ett område där vinframställning ha lång tradition, ligger Salice Salentino, en liten stad på landsbygden som i mer än tre hundra år varit vingården De Castris hem. Viner på flaska började buteljeras redan år 1925 och år 1943 tappades för första gången ett rosèvin på flaska för försäljning i Italien och USA.
Vingården erbjuder ett varierat utbud av produkter, rött, vitt, roséviner DOC och IGT, både vitt och rosébubbel. De producerar även en väldigt fin olivolja och två typer av grappa.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Il Medaglione Chardonnay IGT”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Just nu uppdaterar vi vår hemsida & ehandel. Följ oss på Facebook för att ta del av alla spännande nyheter.